Weet wat je eet
Mooi op ’t Hooi
kerstspecial
Dineren bij Mooi op ’t Hooi
Mooi op ’t Hooi is niet zomaar een standaard diner in een restaurant. Bij de Mooi op ’t Hooi Kerstspecial zul je dineren in de oude koeienstal! Hoe toepasselijk;)
Kerst is een mooie gelegenheid om samen te komen met vrienden, familie of buren. Maar ook een mooie gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten! En wat is dan een betere manier dan samen aan één lange tafel te dineren bij Mooi op ’t Hooi. Een prachtig vier-gangen diner, samengesteld door onze chef met échte lokale producten! Het grootste deel van de producten komen van de boerderij waar het diner plaatsvind!
Het menu
Chef Stefan Ostendorf bereidt de gerechten met vlees van boerderij de Beekhoeve en groentes uit het seizoen. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat onze gasten weten wat ze eten, tussen elk gerecht wordt er dan ook wat verteld over het gerecht. Mooi op ’t Hooi heeft een vastgesteld menu, de dieetwens vegetarisch is niet mogelijk.
De kosten voor deze onvergetelijke all-in belevenis bedragen €70,-. Dit is inclusief een heerlijk, lokaal 4-gangen diner en inclusief drankjes.
Voorgerecht
Steak tartaar
Van eigen rund met eidooier gerookt op dennen naalden, brioche crunch en mosterd kaviaar
Tussengerecht
Ossenstaart soep
Van eigen rund, met een schuim van peterselie
Hoofdgerecht
Krokante sukade
Met eigen jus, stoofpeer, wintergroenten en aardappel creme
Dessert
Panna Cotta
Van eigen zuivel met appel en kaneel
Over het menu van Mooi op ’t Hooi
Ons menu bestaat dus voor 75 procent uit producten van Boerderij de Beekhoeve, gelegen in Kamerik. Alle producten die hier niet vandaan kunnen komen, komen uit de regio Utrecht. Alles is dus van Nederlandse grond, iets waar wij, als consumenten, weer veel meer naar toe moeten!
Dat wij vlees importeren uit Ierland, Afrika etc. is eigenlijk te gek voor woorden. Er is zo veel vlees in Nederland! Wij vinden dat consumenten zich meer bewust mogen zijn van wat voor soort vlees zij eten. In plaats van een vleesvervanger met soja uit Zuid Amerika, kunnen we beter een lokaal stukje vlees eten waarvan je weet dat het dier een goed leven heeft gehad!.
Sfeerimpressie
Op een sfeervolle decemberavond komt de kerstmagie tot leven in een oude koeienstal tijdens de kerstspecial van “Mooi op ’t Hooi.” Chef-kok Stefan Ostendorf, verwent de gasten met een heerlijk menu, bereid met lokale ingrediënten en een beetje kerstmagie.
De stal, omgetoverd tot een gezellige eetruimte met kerstversiering en kaarslicht, straalt een warme en gastvrije sfeer uit. Gasten genieten van goed gezelschap en de feestelijke ambiance, terwijl ze samen de echte betekenis van Kerstmis vieren. Het is een avond die in het teken staat van lekker eten, vriendschap en de warmte van de feestdagen.